Доклад изготвен от американската лаборатория Primeau Forensic заключава, че изтеклият през юни

...
Доклад изготвен от американската лаборатория Primeau Forensic заключава, че изтеклият през юни
Коментари Харесай

Биволъ: Записът на Борисов не е подправен или манипулиран, показа доклад на експертна лаборатория

Доклад направен от американската лаборатория Primeau Forensic заключава, че изтеклият през юни запис с глас наподобяващ на този на премиера Бойко Борисов  не е манипулиран или фалшифициран, предаде уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ". Сравнението на гласа от запис а с гласа на Борисов от различен запис е дало резултат от 20,3 пункта – умерена възможност на съвпадане. Експертизата беше предоставена от Биволъ и платена със средства от онлайн фондонабиране. 

От специалистите се искаше да извършат предварителна аутентификация на аудиофайла, с цел да дефинират дали той е редактиран или изменен по някакъв метод и да сравнят присъстващия в този запис мъжки глас с мъжкия глас, присъстващ в другия аудио файл, който сигурно е на премиера Борисов. 

Експертът е изследвал всевъзможни отклонения от общото предписание за непрекъснатост и също по този начин е търсил “всякакви доказателства за второстепенен звук или промени в шумовия под, които биха показали отклонения от общото предписание или промени в континуитета ”.  Такива не са открити.

“След предварителната аудио автентификация и разбор не бяха открити признаци на операция или подправяне. За да правим по-нататъшен разбор, би трябвало да знаем марката и модела на оборудването, което се е употребило за основаване на запис а ” – написа специалистът Ед Примо в заключението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР